Hírek

Betiltanák a dohányzást a 2020 után születetteknek?

cigiOktóber 18-án vázolta tervét a nemdohányzókért felelős kormánybiztossá lett Lázár János, aki lényegében teljesen betiltaná a dohányzást a 2020 után születetteknek, hogy egyáltalán ne vásárolhassanak dohányterméket Magyarországon.

Ezzel a kapcsolatban a Blikknek nyilatkozott Mucsi János, a Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) elnöke, ő azt mondta, pártállástól függetlenül minden olyan javaslatot támogat, ami a dohányzás visszaszorítását tűzi ki célul.

A dohányos ugyanakkor egy beteg, akinek segíteni kell meggyógyulni. Ennek az egyik leghatékonyabb módja az lenne, ha nemcsak a tüdőgondozókban segítenék a leszokást, továbbá a tb valamilyen mértékben finanszírozná a leszokást támogató készítményeket – magyarázta a gödöllői tüdőgyógyász.

A cikkben ( BLIKK ) megszólaltatták Karsai Dániel alkotmányjogászt is, aki azt mondta, politikai haszonszerzés lehet az ötlet mögött. Szerinte ugyanis bár technikailag megvalósítható, hogy a 2020 után születettek felnőttkorukban se vásárolhassanak dohányterméket, jogilag ez értelmezhetetlen, hiszen egy most meghozott törvény 2038. január elsején lépne életbe.

A jogász azért nyilvánvalóvá tette, hogy egy dohányzást korlátozó, illetve betiltó jogszabály elfogadásához még kétharmados többség sem kell.

Forrás: hvg.hu

Gyors és kényelmes tüdőgyógyászati ellátás Gödöllőn asztmásoknak és COPD-seknek

Lassan vége a pollenszezonnak, és már itt a légúti fertőzések ideje!

Az asztmásoknak és a COPD-s betegnek is jól fel kell készülniük a hideg évszakra.

• Ellenőrizzék, hogy van-e elég gyógyszerük, érvényes-e a szakorvosi javaslatuk!

• Ha nem múlnak, vagy súlyosbodtak a légúti panaszai (köhögés, nehézlégzés, köpetürítés), Önnek is soron kívüli tüdőgyógyászati vizsgálatra lehet szüksége!

30 éves orvosi tapasztalatunkkal, kulturált, családias környezetben és modern gépparkkal várjuk szeretettel asztmás, illetve COPD-s betegeinket az Erzsébet Gondozóházban. A tüdőgyógyászati vizsgálat során ellenőrizzük és megtanítjuk az inhalációs gyógyszerek helyes használatát, ellátjuk a beteget recepttel és akár 12 hónapra szóló szakorvosi javaslattal.

A légzésfunkciós mérés mellett számos egyéb vizsgálatra is lehetőségünk van (sürgősségi CRP-teszt, allergológiai vizsgálat, EKG, ABPM, Holter, labor, mellkas röntgen, otthoni alvásvizsgálat, szemészet, diabetológia). Aki kéri, annak október-novemberben beadjuk a szezonális influenza elleni védőoltásokat akár a tüdőgyulladás (pneumococcus) elleni vakcinával együtt is.

Felnőtt tüdőgyógyászati magánrendelésünkön általában egy héten belül, sürgős esetben akár aznap tudjuk fogadni a betegeinket.
 
BEJELENTKEZÉS

"Aki nem akar, vagy nem tud várni a tüdőgyógyászati vizsgálatra!"

Bemutatkozik partnerünk, a Budapest Ultrahang magánrendelő

Gyors ultrahangra, ultrahang utáni konzultációra van szüksége? Ajánljuk partnerünket a Budapest Ultrahang magánrendelőt.

Személyi edzővel sikerülhet leszokni a dohányzásról

Az iCoach-ot aktívan használó dohányosok 36%-a a regisztrációt követő 3 hónapon belül leszokott.

Ragyogás az Erzsébet Gondozóházban

Volt Dohányosok Napja –  2015. október 30.

A mai napon ünnepeltük először a Volt Dohányosok Napját. Gödöllőn az Erzsébet Gondozóházban Marika, István és Sándor gyújtották meg annak a tortának a lángjait, amelyet Balázsné Oroszi Mónika készített erre az alkalomra. Mindannyian leszokott dohányosok, akik büszkék arra, hogy sikerült letenniük a cigarettát. Valamennyien függő dohányosok voltak, és orvosi segítséggel sikerült letenniük a cigarettát.

Cukorbeteg? Asztmás? COPD-s? – Jelentkezzen ingyenes állapotfelmérésre!

2015. augusztus 01-től egyszeri ingyenes állapotfelmérés keretében fogadjuk az asztmás, a COPD-s és a cukorbetegeket.

ÚJ! Alvási apnoe - alvásdiagnosztikai szűrővizsgálat

Az obstruktív alvási apnoe egy alattomos és gyakori betegség. A beteg felső légutai alvás közben gyakran elzáródnak, és ilyenkor akár 10 másodpercnél is hosszabb légzéskimaradások alakulnak ki. A fuldoklás, a tartós oxigénhiány miatt a beteg felébred, nem tudja rendesen kialudni magát, ezért reggel fáradtan kel ki az ágyából, és egész nap fáradt, aluszékony.

ÚJ! 24 órás vérnyomás-monitorozás és alvásdiagnosztikai szűrővizsgálat

24 órás vérnyomás monitorozás céljából 4 db új Mortara ABPM készüléket szereztünk be, amellyel a klinikai vizsgálatokban résztvevő betegeink mellett lehetőségünk van a magasvérnyomás miatt kezelt betegek vérnyomásának az ellenőrzésére is.