Nyomtatás

Dr. Mucsi János

Dr. Mucsi János: tüdőgyógyász-belgyógyász főorvos, intézetvezető-igazgató főorvos

A Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinikáján 1983-ban Gyurkovits Kálmán professzor úr szárnyai alatt kezdtem foglalkozni a légúti betegségekkel. Első munkahelyemen, a tapolcai kórház Barlang-terápiás Részlegén leginkább az asztmás és COPD-s betegek gyógyításával foglalkoztam.

Tüdőgyógyászati tanulmányaimat a mosdósi Tüdő- és Szívkórházban, illetve a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján folytattam.

Mindig kiemelt fontosságúnak tartottam, hogy a betegek ismerjék meg a testüket, a betegségüket, és pontosan tudják, hogyan használják a gyógyszereiket. Ennek érdekében megálmodtam a www.tudoklub.hu portált, amelynek jelenleg is főszerkesztője vagyok.

A www.videoklinika.hu tüdőgyógyász szakértőjeként rendszeresen jelentkező virtuális rendeléseimen beszámolok a tüdőgyógyászat aktualitásairól, bemutatom a leggyakoribb és a ritkább légúti betegségek jellegzetességeit, és on-line válaszolok a portál látogatóinak kérdéseire.

2006 óta dolgozom Gödöllőn. A helyi tüdőbeteg-gondozóban a környék mintegy 120.000 lakosa számára biztosítjuk az állami egészségügyi ellátás keretében a tüdőgyógyászati hátteret.

A dohányfüst visszaszorítását kiemelkedő jelentőségűnek tartom a légúti betegségek kezelése és megelőzése szempontjából is. 3 éve irányítom a Gödöllői Dohányzásmegelőzési Programot. Több mint 3000 gödöllői tizenéves diák adataira támaszkodva kidolgoztunk egy olyan programot, amely a diákok mellett a szülők és a pedagógusok képzésére, tájékoztatására támaszkodik. Első eredményeink biztatóak, de még sok a teendőnk.

2010 óta szerkesztem a Dohányzás és leszokás rovatot az AmegA című orvosi szaklapban.

2010-ben SZDV (Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért) elnökévé választottak, és azóta képviselem Magyarországot Brüsszelben az európiai unió Dohányzás Visszaszorításáért létrehozott szervezetében (ENSP – European Network for Smoking and Tobacco Prevention).

2010-ben megalapítottuk betegtársaimmal a LÉBE-t (Légúti Betegek Országos Egyesülete).

Az Erzsébet Gondozóházban egy családias magánrendelés és klinikai kutatóbázis létrehozása volt a célom.

Magánrendelésemen családias környezetben azoknak a betegeknek szeretnék gyors és színvonalas  tüdőgyógyászati ellátást nyújtani, akik nem tudnak, vagy nem akarnak a hagyományos rendelésen a tüdőgondozóban megjelenni, illetve várakozni.

Teljeskörű tüdőgyógyászati vizsgálat után a betegek számára felírom a szükséges gyógyszereket, megtanítjuk azok használatát, illetve megadom azt a szakorvosi javaslatot, amely alapján a háziorvos felírhatja a továbbiakban a kiemelt kedvezménnyel elérhető gyógyszereket.

2008 óta vagyok aktív részese az új légúti gyógyszerek fejlesztésének először a gödöllői tüdőgondozóban, majd az Erzsébet Gondozóházban létrehozott klinikai vizsgálóhelyen. A klinikai vizsgálatok keretében többet tudunk foglalkozni a betegekkel, mint amire akár az államilag finanszírozott, akár a magánrendelésen képesek vagyunk, ráadásul mindez a betegnek egy fillérjébe sem kerül. Az odafigyelésnek és a családias légkörnek hála, több mint 100 asztmás és COPD-s betegünk vett eddig részt a klinikai vizsgálatainkban, és többségük szívesen vesz részt újabb és újabb vizsgálatokban.

A magánrendelésen ugyanazokat a modern módszereket és eszközöket alkalmazzuk, amelyeket a gyógyszeripar megkövetel tőlünk az új gyógyszerek kifejlesztése során.

Büszke vagyok arra a csapatra, amely otthon és az Erzsébet Gondozóházban körülvesz, és segít abban, hogy Gödöllő valószínűleg legmodernebb egészségügyi intézetében megvalósíthassam az álmaimat.

Bejelentkezés

Dr. Mucsi János rendelésére ide kattintva bejelentkezhet az interneten, vagy az alábbi telefonszámok egyikén:

+36 28 785 526 (központi), +36 70 434 2392 (központi, mediphone).