Dr. Fodor Erika

Diabetológus-belgyógyász szakorvos

Dr. Fodor Erika rendelése 2020. február 15-től átmenetileg szünetel.

1997-ben diplomáztam a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően a Budai Gyermekkórház Központi laboratóriumában dolgoztam. A szívem mindig a betegágy mellé húzott, de ez a rövid kitérő is nagyon hasznos volt a későbbi munkám során.

1999-2010. között a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai kórházának I. Belgyógyászati osztályán dolgoztam, ahol általános belgyógyászat mellett elsősorban kardiológiai betegekkel foglalkoztunk. Mint ismeretes, a szív- és érrendszeri betegségek hátterében majdnem mindig valamilyen anyagcsere-betegség (magas vérzsírok, cukorbetegség) áll, így érdeklődésem egyre inkább a diabetológia és határterületei felé irányult. 2005-ben szakvizsgáztam belgyógyászatból, 2016-ban diabetológiai licence vizsgát tettem.

2011. január 1-től a Tormay Károly Egészségügyi Központ Belgyógyászati szakrendelőjében látom el a hét minden munkanapján a beutalóval érkező betegeket.

2013-ban elvégeztem a budapesti Semmelweis Egyetem Good Clinical Practice (GCP) tanfolyamát.

2013. július 1-én indítottam az Erzsébet Gondozóházban belgyógyászati-diabetológiai magánrendelésemet, ahol elsősorban diabetológiai betegek gondozásával foglalkozom. A rendelés keretén belül lehetőség van állapotuk, anyagcserehelyzetük nyomon követésére, diétás tanácsadásra, szakorvosi javaslat meghosszabbítására, jogosítvány meghosszabbítás, illetve műtét előtti belgyógyászati vizsgálatra, valamint alsó végtagi Doppler–vizsgálat és hangvillával történő érzésvizsgálat elvégzésére. Várom azon páciensek jelentkezését is, akiknél inzulinrezisztencia gyanúja merül fel: pl. testsúlynövekedés, PCOS – ehhez társuló nehezebb teherbeesés, spontán hypoglycaemia (alacsony vércukorszint) okozta tünetek.

A cukorbetegek sikeres kezeléséhez a páciens aktív részvétele is szükséges. A munkám során erre a kölcsönös bizalmon alapuló, egymást segítő, közös cselekvésre törekszem, mert hiszem, hogy az egyén együttműködése nélkül az én munkám sem lehet eredményes.

Minden betegnek, így a cukorbetegnek is, minden életkorban egyénre szabott kezelésre van szüksége, amely a betegség súlyosságától és a beteg általános állapotától függően tartalmazhat gyógyszeres kezelést, ezen kívül a kezelési terv minden esetben kitér a megfelelő táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra is

A későbbiekben a gondozás során célunk a vércukorszint lehetőség szerint normál tartományban való tartása, az egyéb rizikótényezők kiküszöbölése, a szövődmények megelőzése, időben történő felismerése és kezelése. Mindezek abban segítenek, hogy életerejüket, életminőségüket minél tovább megőrizhessék.

Szilágyi Csaba

Szilágyi Csaba

Szilágyi Csaba

Developer

7 éve vagyok rendszeres vendége az asztmás részlegnek. Teljesen elégedett vagyok, bármikor fordulok hozzájuk (kiemelve Mucsi János doktor urat), mindig segítőkészek. Kölcsönös együttműködés keretein belül dolgozunk: klinikai vizsgálatokban veszek részt, a pozitív hatások miatt még fogok is.

Szakács Mária

Szakács Mária

Szakács Mária

Developer

Gyorsan, néhány napon belül udvariasan, kedvesen fogadnak a színvonalas, impozáns Erzsébet Gondozóházban. Az ellátás magas színvonalú, alapos és sokrétű, kiváló orvosokkal és nővérekkel. Csak gratulálni tudok az intézmény vezetőinek és dolgozóinak!

Palya Renáta

Palya Renáta

Palya Renáta

Több mint 10 éve vagyok Asthma-sként kezelve általuk. A családias környezet, kedvesség és szakértelem kifogásolhatatlan. Rövid időn belül teljes ellátást kapok, ha rosszul vagyok tudom, hogy ott jó kezekben van az életem. A klinikai vizsgálatokban való részvétel során olyan gyógyszereket kapok melyek az asthmámra kifejezetten jók és a kiemelt figyelem a vizsgálatok során nagyobb biztonságot nyújtanak mint bárhol.

Karakasné Preil Éva

Karakasné Preil Éva

Karakasné Preil Éva

Developer

Az Erzsébet Gondozóház Csapata kivétel nélkül végtelenül kedves és empatikus! Ők azok, akik a lehetetlent is megoldják 😉 Nem utolsó sorban hozzáértő, megbízható és lelkiismeretes, szakmailag nagyon jó orvosokkal találkoztunk! <3

Telek Margit

Telek Margit

Telek Margit

Maximális hozzáértés, segítőkészség, türelem és nem utolsó sorban kedvesség.. minden dolgozónál és minden tekintetben. Köszönöm!

Vér László

Vér László

Vér László

Developer

Gyors időpontegyeztetést követően barátságos és magas színvonalú kezelés és kiszolgálás. Csak ajánlani tudom!!!

Barna Ervin

Barna Ervin

Barna Ervin

Developer

Dr. Kiss Krisztina szemorvosnál voltunk 5,5 éves kisfiammal. Csak jót tudok mondani végtelen türelméről és hozzáállásáról egy nem túl egyszerű beteghez. Figyelemre méltó a személyzet többi tagjának is a munkája.

Csósza Marika

Csósza Marika

Csósza Marika

Developer

Többször voltam Csányi doktornőnél. Nagyon meg vagyok elégedve. Nagyon precíz, odafigyelő, kedves. Nagyon ért a gyógyításhoz. Akivel kapcsolatba kerültem mindenki segítőkész, udvarias és hozzáértő. Mindenkinek csak ajánlani tudom jó szívvel Őket.

Vincze Klári

Vincze Klári

Vincze Klári

Developer

Én szó szerint az életemet köszönhetem a Teamnek! Mint egy nagy család! Nagyon szeretem Őket és szívből ajánlom!