Dr. Mucsi János

Tüdőgyógyász-belgyógyász, intézetvezető-igazgató főorvos

A Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyermekklinikáján 1983-ban Gyurkovits Kálmán professzor úr szárnyai alatt kezdtem foglalkozni a légúti betegségekkel. Első munkahelyemen, a tapolcai kórház Barlang-terápiás Részlegén leginkább az asztmás és COPD-s betegek gyógyításával foglalkoztam.

Tüdőgyógyászati tanulmányaimat a mosdósi Tüdő- és Szívkórházban, illetve a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján folytattam.

Mindig kiemelt fontosságúnak tartottam, hogy a betegek ismerjék meg a testüket, a betegségüket, és pontosan tudják, hogyan használják a gyógyszereiket. Ennek érdekében megálmodtam a Tudoklub.hu portált, amelynek jelenleg is főszerkesztője vagyok.

A Videoklinika.hu tüdőgyógyász szakértőjeként az interneten elérhető virtuális rendeléseimen a leggyakoribb és a ritkább légúti betegségek jellegzetességeit, kezelési lehetőségeiket mutatom be.

2006 óta dolgozom Gödöllőn. A helyi tüdőbeteg-gondozóban a környék mintegy 140.000 lakosa számára biztosítjuk az állami egészségügyi ellátás keretében a tüdőgyógyászati hátteret.

A dohányfüst visszaszorítását kiemelkedő jelentőségűnek tartom a légúti betegségek kezelése és megelőzése szempontjából is. 3 éven át irányítottam a Gödöllői Dohányzásmegelőzési Programot. Több mint 3000 gödöllői tizenéves diák adataira támaszkodva kidolgoztunk egy olyan programot, amely a diákok mellett a szülők és a pedagógusok képzésére, tájékoztatására támaszkodik. Első eredményeink biztatóak, de még sok a teendőnk.

2010 óta szerkesztem a Dohányzás és leszokás rovatot az AmegA című orvosi szaklapban.

2010-ben SZDV (Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért) elnökévé választottak, és azóta képviselem Magyarországot Brüsszelben az Európiai Unió Dohányzás Visszaszorításáért létrehozott szervezetében (ENSP – European Network for Smoking and Tobacco Prevention).

2010-ben megalapítottuk betegtársaimmal a LÉBE-t (Légúti Betegek Országos Egyesülete), amelynek 2019-től az elnöke is vagyok.

Dr. Mucsi János, tüdőgyógyász-belgyógyász főorvos, intézetvezető-igazgató főorvos

Szakterület: Tüdőgyógyászat

Rendelési idő

Dr. Mucsi János
Tüdőgyógyász-belgyógyász szakorvos

hétfő: 13.00 – 19.00
kedd: 12.00 – 19.00
szerda 13:00 – 17:30
csütörtök: 12.30 – 16.00
péntek: 10.00-14.30

Az Erzsébet Gondozóházban egy családias magánrendelés és klinikai kutatóbázis létrehozása volt a célom.
Magánrendelésemen családias környezetben azoknak a betegeknek szeretnék gyors és színvonalas tüdőgyógyászati ellátást nyújtani, akik nem tudnak, vagy nem akarnak a hagyományos rendelésen a tüdőgondozóban megjelenni, illetve várakozni.
Egy általános tüdőgyógyászati vizsgálat után a betegek számára felírom a szükséges gyógyszereket, megtanítjuk azok használatát, illetve megadom azt a szakorvosi javaslatot, amely alapján a háziorvos felírhatja a továbbiakban a kiemelt kedvezménnyel elérhető gyógyszereket.

2008 óta vagyok aktív részese az új légúti gyógyszerek fejlesztésének. Először a gödöllői tüdőgondozóban, majd az Erzsébet Gondozóházban létrehozott klinikai vizsgálóhelyen vettem, illetve veszek részt jelenleg is II-III-Iv. fázisú klinikai vizsgálatokban. A klinikai vizsgálatok keretében többet tudunk foglalkozni a betegekkel, mint amire akár az államilag finanszírozott, akár a magánrendelésen képesek lennénk, ráadásul mindez a betegnek egy fillérjébe sem kerül. Az odafigyelésnek és a családias légkörnek hála, több mint 300 asztmás és COPD-s betegünk vett eddig részt a klinikai vizsgálatainkban, és többségük szívesen vesz részt újabb és újabb vizsgálatokban.

A magánrendelésen ugyanazokat a modern módszereket és eszközöket alkalmazzuk, amelyeket a gyógyszeripar megkövetel tőlünk az új gyógyszerek kifejlesztése során.

Büszke vagyok arra a csapatra, amely otthon és az Erzsébet Gondozóházban körülvesz, és segít abban, hogy Gödöllő valószínűleg legmodernebb egészségügyi intézetében megvalósíthassam az álmaimat.

Szilágyi Csaba

Szilágyi Csaba

Szilágyi Csaba

Developer

7 éve vagyok rendszeres vendége az asztmás részlegnek. Teljesen elégedett vagyok, bármikor fordulok hozzájuk (kiemelve Mucsi János doktor urat), mindig segítőkészek. Kölcsönös együttműködés keretein belül dolgozunk: klinikai vizsgálatokban veszek részt, a pozitív hatások miatt még fogok is.

Szakács Mária

Szakács Mária

Szakács Mária

Developer

Gyorsan, néhány napon belül udvariasan, kedvesen fogadnak a színvonalas, impozáns Erzsébet Gondozóházban. Az ellátás magas színvonalú, alapos és sokrétű, kiváló orvosokkal és nővérekkel. Csak gratulálni tudok az intézmény vezetőinek és dolgozóinak!

Palya Renáta

Palya Renáta

Palya Renáta

Több mint 10 éve vagyok Asthma-sként kezelve általuk. A családias környezet, kedvesség és szakértelem kifogásolhatatlan. Rövid időn belül teljes ellátást kapok, ha rosszul vagyok tudom, hogy ott jó kezekben van az életem. A klinikai vizsgálatokban való részvétel során olyan gyógyszereket kapok melyek az asthmámra kifejezetten jók és a kiemelt figyelem a vizsgálatok során nagyobb biztonságot nyújtanak mint bárhol.

Karakasné Preil Éva

Karakasné Preil Éva

Karakasné Preil Éva

Developer

Az Erzsébet Gondozóház Csapata kivétel nélkül végtelenül kedves és empatikus! Ők azok, akik a lehetetlent is megoldják 😉 Nem utolsó sorban hozzáértő, megbízható és lelkiismeretes, szakmailag nagyon jó orvosokkal találkoztunk! <3

Telek Margit

Telek Margit

Telek Margit

Maximális hozzáértés, segítőkészség, türelem és nem utolsó sorban kedvesség.. minden dolgozónál és minden tekintetben. Köszönöm!

Vér László

Vér László

Vér László

Developer

Gyors időpontegyeztetést követően barátságos és magas színvonalú kezelés és kiszolgálás. Csak ajánlani tudom!!!

Barna Ervin

Barna Ervin

Barna Ervin

Developer

Dr. Kiss Krisztina szemorvosnál voltunk 5,5 éves kisfiammal. Csak jót tudok mondani végtelen türelméről és hozzáállásáról egy nem túl egyszerű beteghez. Figyelemre méltó a személyzet többi tagjának is a munkája.

Csósza Marika

Csósza Marika

Csósza Marika

Developer

Többször voltam Csányi doktornőnél. Nagyon meg vagyok elégedve. Nagyon precíz, odafigyelő, kedves. Nagyon ért a gyógyításhoz. Akivel kapcsolatba kerültem mindenki segítőkész, udvarias és hozzáértő. Mindenkinek csak ajánlani tudom jó szívvel Őket.

Vincze Klári

Vincze Klári

Vincze Klári

Developer

Én szó szerint az életemet köszönhetem a Teamnek! Mint egy nagy család! Nagyon szeretem Őket és szívből ajánlom!